A Stevia a természetes édesítők királya | weightloss.hu
A Stevia a természetes édesítők királya

A Stevia a természetes édesítők királya

A Jázminpakóca (Stevia Rebaudiana Bertoni, a krizantémfélék csoportjába tartozik) leveléből nyerik a természetes édesítőszert, melyet Dél-Amerikában régóta használnak ételek, italok édesítésére, főleg Brazíliában és Paraguayban őshonos, de hazánkban is termeszthető. Két francia tudós fedezte fel és izolálta az édes ízért felelős összetevőt.

A Stevia alapú édesítőszerek 95%-os arányban tartalmazzák a növény leveleiből kivont steviol glikozidokat.

A világ sok területén engedélyezett az EFSA vizsgálatai szerint tökéletesen mentes a fogyasztása minden mellékhatástól, az Eu területén 2011 óta engedélyezett.

Vizsgálatok alapján fogyaszthatják kismamák, csecsemők, cukorbetegek és idősek egyaránt, nem találtak semmilyen mellékhatást vagy allergiás tüneteket a fogyasztói között.

Édesítő hatékonysága 2-300-szorosa a nádcukornak, ezért kis mennyiség is biztosítja a kívánt ízt, kapható tabletta, szirup, kristály formában.

Kalóriamentes édesítőszer, azaz nem rendelkezik tápértékkel, nyugodtan fogyaszthatja bárki.

Sütésre és főzésre is alkalmas, nem karamellizálódik , hőálló.

Létezik laktózt tartalmazó és laktózmentes változata is.

Mindenképpen javasolt a fogyasztása, akár diétában, akár a természetes anyagok hívei vagyunk, a Stevia jó választás lehet a konyhában való mindennapos használatra.

A legtöbb ember számára, a diéta az édes ízek hiányával egyenlő.

Mondhatni, durván süti függők. :)

Azonban első sorban ez az édes ízek hiányából adódik. Az emberi szervezet imádja az édes ízt, mert ritkán jutott hozzá, és értékes energiának tűnt. És az is volt, még jó pár százezer évvel ezelőtt, ahogy Péter nagyon részletesen elmagyarázta ezt a tananyagában.

Azonban azóta már más a helyzet, és nagyon nem mindegy, hogy mennyit eszel az édességből. A szervezetnek egyszerűen túl sok a cukor. És ez nem csak a cukorban, de a kenyérben, a krumpliban, a rizsben, mind-mind megtalálható.

Ha ezt még egy jó nagy adag sütivel megküldöd, tuti visszatérnek a mamutok a földre, ha nem is szőrösségben, de méretben igen.

Ezt, viszont könnyen meg tudod előzni!

Részben azzal, hogy követed a tananyagainkat, ahol minden segítséget megkapsz majd a fogyáshoz.

Részben pedig azzal, hogy a cukrot amit eddig használtál, Stevia-ra cseréled. Így megmarad az édes íz, de a káros hatások nélkül.

Használd Egészséggel! :-)