Tippek a stagnáló fogyás ellen | weightloss.hu
Tippek a stagnáló fogyás ellen

Tippek a stagnáló fogyás ellen

Nap mint nap felteszi nekem valaki a bűvös kérdést:

“Segítség, megálltam a fogyásban! Mit tegyek?”

Tegyük fel, hogy elkezdesz egy fogyókúrát…

Jól működik, az első két hónapban sikeresen leadsz 4 kilót…

Motiváltnak érzed magad, úgy érzed nincs, ami megállítson…

Aztán a harmadik hónap vége felé rádöbbensz, hogy lelassult a zsírégetés. Pedig kiszámoltad, hogy ezzel a módszerrel havi 2 kilót le tudsz adni! De akkor mi lehet a probléma?

Hadd magyarázzam el…

Először is, ez egy teljesen normális, hétköznapi jelenség. Csakúgy mint a Te esetedben, élsportolók, mint Michael Phelps vagy Serena Williams életét is megnehezítik ezek a “sorompók”.

De mi az oka?

Pofonegyszerű. A következő történik ilyenkor…

A szervezeted hozzászokik a fogyókúrához (edzés + étrend), az anyagcseréd lelassul és már egyszerűen nem reagál rá olyan pozitívan, mint az elején.

“Oké, tehát teljesen normális, sokan küzdenek vele… De akkor hogyan pörgethetem fel a fogyást ismét?” - hangzik az egymillió dolláros kérdés.

Egyszerűbb, mint gondolnád! Legtöbbször elég csak pár új szokást bevezetni (vagy pár meglévőt megváltoztatni) hogy újra fitneszkirálynőket megszégyenítő módon add le a kilókat.

Itt sokkal részletesebben és bővebben bemutatom ezeket, de addig is, íme 4 egyszerű, de nagyszerű tipp a szakadékok áthidalásához…

1. Kezdd A Napot Egy Pohár Vízzel

Előfordulhat, hogy azért álltál le a fogyással, mert nem iszol elég folyadékot. Nagyjából a testünk 70%-a víz, így valóban elengedhetetlen - nem csak a fogyáshoz, de hosszútávú egészségünk megőrzéséhez is.

De térjünk a lényegre:

Kezdd a napot egy nagy pohár hideg vízzel. Felgyorsítja az anyagcseréd, méregtelenít és a legjobb…

Egy tanulmány szerint ha az étkezéseink előtt megiszunk egy pohár vizet, fennál az esélye annak, hogy kevesebbet fogunk enni.

2. Naponta egy alma…

...az orvost távol tartja”. És segít a fogyásban is.

Mégpedig azért, mert egy rendkívül egészséges rostfélét tartalmaz (pektin) ami nagyon jó arra, hogy eltelítsen bennünket.

Egy amerikai tanulmány szerint meglepően jó ötlet napi 2-3 almát beiktatni a főétkezéseink közé, ugyanis a tesztalanyokban nagymértékben képes volt felgyorsítani a zsírégetést.

És még tök finom is.

3. Stressz = Súlyfelesleg?

Stresszes vagy és fogyni szeretnél? Van egy rossz hírem.

A két dolog nem igazán fér össze.

A stressztől a túl kevés alvásig sok tényező befolyásolhatja a kortizol szintünket. A kortizol testünk elsődleges stresszhormonja és sajnos hatással van a mindennapi életünkre, így az étkezési szokásainkra is.

Stresszes állapotban hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél (és sajnos nem a kimondottan egészséges ételekből) - anélkül, hogy azt észre vennénk. Így sokkal kiszolgáltatottabbá válhatunk a hízással szemben.

4. “Zöldségturmix? Fúj!”

Ezzel nem fogok sikert aratni, pedig nagyon hatásos.

Tudni kell, hogy a boltban kapható “100%-os” gyümölcslevek sokszor több evőkanálnyi hozzáadott cukrot tartalmaznak - és bár a vitamin és ásványi anyag tartalmuk megfelelő lehet, a hozzáadott cukor és a rost hiánya miatt nem a legjobb választás fogyókúrához.

Nem azért látsz filmsztárok kezében zöld “löttyöt” mert menő dolog, hanem mert tényleg elképesztően jó.

Tele van rosttal, ami eltelít (plusz kalóriák nélkül) és ugyanúgy telis-tele vannak vitaminokkal, mint a gyümölcslevek.

Végül…

Nem kell méregdrága csodabogyókat venned ahhoz, hogy ismét ráálljon a szervezeted a fogyásra.

Próbáld ki, iktasd be ezeket a szokásokat mindennapjaidba. Sok barátnak, ismerősnek segítettem már ezekkel az apró trükkökkel.

Ja, és…

Végül, de nem utolsó sorban: ne ess kétségbe, ha úgy érzed, hogy stagnál a fogyásod. Ne feledd, az ilyen “sorompók” teljesen hétköznapi dolgok.

A testépítőktől kezdve az élsportolókig mindenki (!) küzd velük. Viszont mindenképp áthidalhatók.

Én bízok benned és itt leszek, hogy segítsek neked.

Fogyásra fel!