A fogyásod ezen áll vagy bukik! | weightloss.hu
A fogyásod ezen áll vagy bukik!

A fogyásod ezen áll vagy bukik!

Abban egyetérthetünk, hogy a fogyásbeli eredményeket minden ember más-más módon éri el, hiszen minden ember más és más.

Fogyni néhány kilót bárki tud. Millió egészséges és egészségtelen módszer van rá, szóval nem igazán kihívás.

A fogyást megtartani egy kicsit komolyabb meló.

Minden azon múlik, hogy az edzést, az étkezés, az alvás, az ivás, minden önmotiváció szokássá tud-e válni?

Mi az, hogy szokás

Amikor én azt mondom neked, hogy holnaptól, az ebéded legyen csak fél adag, azt nem kényelmes megcsinálni.

Persze hajt a lelkesedés és simán megcsinálod, még élvezed is az éhezést, hiszen teszel az életedért, ami örömmel tölt el. Ugyanakkor a gyorsan végrehajtható cselekvés azt vonja maga után, hogy az eredményt is szeretnéd már látni, gyorsan.

Ekkor jön az első törés, hogy már három napja csinálod és semmi.

A fogyás hosszabb távú eredmény, így abból a fél ebédből egy olyan fenntartható kényelmességet kell varázsolni, hogy legalább 30 napig tudd csinálni mindenféle önellenőrzés nélkül. (Valójában 3 hét is elég, de menjünk biztosra.)

A szokás az, amit észre sem veszel, csak csinálod.

Ezt kell elérned az apróbb változtatásokkal. Tőlem sosem fogod hallani, hogy holnaptól változtasd meg az életmódod. Most komolyan erre ki képes?

1 nap alatt leváltani valamit, amit több 10 éve csinálsz. Az emberek szokásait a legnehezebb megváltoztatni. Kívülről szinte lehetetlen.

Hogyan tedd szokássá a fogyást?

Ideális esetben azt mondanám, hogy minden apró változtatásnak adj 30 napot, majd csinálj új változtatást, de így elég sokáig tartana a folyamat. Erre kidolgoztam egy saját programot a Lusta ember fogyókúráját, amiben az 5 perces edzés is van, de most hosszú lenne ideírni mindent.

Tudnod kell, hogy neked is csak 24 órád van mindent megcsinálni egy nap. Csak akkor tudsz új szokást felvenni, ha egy régit leteszel.

Diák koromban elég sokat ittam meg buliztam a haverokkal, aztán egy nap úgy döntöttem, hogy egy személyi edzőhöz (még nem voltam az) nem passzol, hogy így él. Sok évvel ezelőtt ezért teljesen kizártam az alkoholt az életemből és volt időm megcsinálni egy személyi edző sulit, majd rendszeresen edzeni, edzést tartani...

Letettem egy szokást, hogy helye legyen az újnak.

Képzeld el a küldetéstudatot, ami a fogyásodat egy eszközként használja azért, hogy te nap mint nap elégedetten nézz a tükörbe.

Ez egy nagyon jó vízió, és nem lesz nehéz régi szokást feladnod érte, de valójában nem a fogyásod lesz a szokás, hanem hogy elégedetten nézel majd a tükörbe.

Csak két tanácsom van

Hamarosan elérhető lesz a programom, de addig is két fontos tanácsom van.

Tudod rólam, hogy nem adok olyan tanácsot, amit magam nem csinálnék, vagy csináltam volna eredményesen.

A fogyás nagy kihívás lehet bárki számára, de szerintem te már eléggé eltökélt vagy és ezáltal bármire képes a célért.

Az első tanácsom, hogy ne máról holnapra változtass életmódot. Változtass meg egy apróságot máról holnapra. Tegyél le egy szokást, mint a reggeli telefonnyomkodás, és inkább ülj fel az ágyból és feküdj vissza 10-szer egymás után. Ez egy apróság nem?

A másik tanácsom, hogy ne a kihívás legyen a víziód, hanem az eredménye. Ezzel annyira másként fogsz a fogyásért tett dolgokra gondolni, hogy elképesztő. Nem fog fájni, nem fogsz éhezni, nem fogsz szenvedni, de ha mégis, akkor az eredmény jut majd eszedbe.

Ez két olyan apró trükk, ami hatalmasat lendít a fogyásodon, és hogy szokásoddá váljon tenni magadért.

Te mit gondolsz erről? Mit fogsz elsőként megváltoztatni?