Hogyan indítsd be a fogyást egy hét alatt? | weightloss.hu
Hogyan indítsd be a fogyást egy hét alatt?

Hogyan indítsd be a fogyást egy hét alatt?

Egy hét alatt fogyni a legtöbbeknek csak álom, de kulcsfontosságú tudnod, hogy a sikeres fogyás a gyors sikerélményen alapszik, amiről az előző cikkemben írtam.

Most mutatok 5 lépést...

Ha Te is évek óta hiába küzdesz a súlyproblémáiddal,

Ha Te is szenvedsz a könnyű hízás nehéz fogyás effektustól,

Ha Neked is eleged van a fogyókúrák kudarcaiból.

A legtöbb fogyókúra csak egy-egy dologra koncentrál, ahelyett, hogy a fogyás minden eszközét egyszerre használná fel, de van egy egyszerű mód a fogyás gyors beindítására, amit a programomban a villámhétnek neveztem el.

Mielőtt belemennék, el kell mondjak valamit, amit azt hiszem te is tudsz:

Ha nem tudsz gyorsan eredményt elérni, akkor a kudarc elveszi a kedved és fel fogod adni a fogyásod reményét!

Nem riogatni akarlak, de a legtöbb ember, aki olvas egy jó módszert, az csak kényelmesen hátradől mondván megvan a megoldás, majd megcsinálom, amikor szükséges lesz.

Onnan tudom, hogy sokszor még én is így vagyok vele, de a várakozás drága idő.

Amit most nem teszel meg a fogyásért, azt a hízásért teszed, ami olyan kényelmetlenné teszi számodra az életet, hogy mikor előveszed a megoldást, már nem leszel képes a mai 5 lépés egyikére sem.

Nem hangzik jól ugye?

De végig gondoltad már, hogy a fogyókúrákat miért lehet, egy két mondatban összefoglalni? Elárulom: azért mert így könnyebb eladni.

Nem csoda, hogy a különböző hiány diéták, nem érnek el tartós fogyást, mert csak a fogyás egy-egy részére koncentrálnak.

Például ilyen a ne egyél kenyeret módszer, ami működik valameddig, de csak a fogyás energiabevitel részére koncentrál.

Aztán ott a járj biciklivel mindenhova, ami remek, de ez csak a fogyás energia felhasználási részére vonatkozik.

csak a fogyás energia felhasználási részére vonatkozik

Közben a mindenféle léböjt meg káposztaleves kúrák a folyadékra, és a kalóriahiányra helyezik a hangsúlyt, de egyik sem tud egyedül működni.

Ezek a felületes fogyókúrák nem hoznak rendes eredményeket, hiszen elfelejtik, hogy a tested egy rendszer, nem pedig néhány elem egymásra pakolva.

A végeredmény? Csak nyomod egymás után a drága, de divatos fogyókúrákat, és szép lassan azt szokod meg, hogy vesztegeted az időd és a pénzed. Szerintem ez rossz szokás.

Elmondom, hogyan működik a villámhét nálam!

Valójában 7 pontból áll, de kettőt megtartok a programom tulajdonosainak, és most következzen most az első 5!

1. Meg kell értened a fogyásod, és a tested!

A test egy rendszer és ekként minden változásra reagál valahogy. Ha drasztikusan csökkented a kalóriabevitelt, akkor elkezd átállni felhalmozó üzemmódra, ami a jojó effektus alapja.

A jó hír, hogy ha tudod hogyan működsz, akkor kiszámíthatod a reakciókat és eszerint tudod meghatároznia fogyókúrád lépéseid. A programom írásakor ez volt a kedvenc részem, mert a testünk csodálatosan van összerakva.

A lényeg, hogy a fogyást a bevitt kalóriák mennyisége, a felhasználásra való igény (mozgás, életvitel), a gyors tisztulás, és az akadályozó elemek is befolyásolják többek között.

A villámhét lényege, hogy mindet egyszerre alkalmazod, nem csak egyesével.

2. Bevitt kalóriák mennyisége

Ezt egyértelműen csökkentened kell, de ésszerű keretek közt, különben a jojó effektusban találod magad.

Az ajánlott az, ha 5%-kal csökkented a napi kalóriabeviteled, ami nem túl sok, hogy kényelmetlen legyen, de éppen elég, hogy fellépjen a kalória deficit.

Persze a kalóriák számolgatása nagyon kellemetlen feladat, ezért kitaláltam a programomban egy olyan pofátlanul egyszerű megoldást, amitől leesne az állad.

3. Kalóriák elégetése

Ahhoz, hogy több kalóriát égess el egy nap, csinálnod kell valamit. Ez leggyakrabban mozgást, edzést jelent.

A mázli az, hogy a nullához képest 5 perc mozgás is óriási változás. Fontos, hogy olyan amit amúgy is csinálsz minden nap például séta, bicikli, az nem számít mert nem felel meg a progresszió elvének.

Ha hozzá vagy szokva, akkor a tested nem reagál, ezért valami szokatlan mozgást kell választanod, de ha megvan akkor 5 perc is elég lehet belőle.

4. Akadályozó elemek kiiktatása

Nézd tudom ezt nem jó hallani, de vannak olyanok, amikről érdemes lemondani, mert a tested számára szó szerint szemét. Ilyen például a gyorséttermi sült krumpli, ami valójában tömény zsír, amit a krumpli sütés közben magába szív.

Régebben mindig söröztem, ha összeültünk a barátaimmal, és az edzés ellenére nem volt hajlandó laposodni a hasam. Abbahagytam a sört és szinte napokon belül láttam a változást.

Láthatod, hogy vannak elemek, amik olyan erősen akadályozzák a fogyást, hogy mindent bevethetsz és nem lesz hatása, amig az akadályozók jelen vannak.

Ezeket érdemes kihagynod: mekis kaják, cukros üdítők, zsíros ételek, cukros péksütik, sör, stb...

5. Gyors tisztulás

Ezt egyetlen dologgal szavatolhatod, ez pedig a víz.

Képzeld el, hogy a kalóriák elégetésénél egy csomó szemét is keletkezik, amiket ha gyorsan el tudsz takarítani, akkor gyorsan jöhet a friss kalória a felhasználásra.

Ha keveset iszol a véred is besűrűsödik és a veséd is ritkábban engedi ki a szemetet, hogy ne veszíts vizet.

Ha sokat iszol, akkor gyorsul a tisztulás, és bármilyen változásra gyorsabban reagál a tested biológiai szinten is.

Azt mondják napi 2 liter vizet ajánlott meginni. Ez súlyos tévedés, ugyanis ez csak akkor igaz, ha 40kg a súlyod. Napi 3 liter a minimum, ha fogyni akarsz.

Ha ezt az öt lépést egyszerre veted be, már sokkal többet elérhetsz, mint bármelyik egy tételre koncentráló fogyókúra esetében.

Most rajtad a sor!

Ha gyors eredményt akarsz, ami elengedhetetlen a fenntartható fogyáshoz, akkor az 5 lépés mellé mutatok még párat.

Kattints ide és ismerd meg a programom!