A különleges esszencia | weightloss.hu
Ecetes hordók a Tokaji Borecet manufaktúrában

A különleges esszencia

Ami tegnap történt durván meglepett. De ahhoz, hogy te is értsd miért volt ennyire váratlan, el kell mondjak egy történetet.

Pár éve megismerkedtem egy lánnyal. Azért figyeltem fel rá, mert különösen intelligens és okos hozzászólásokat írt az egyik weboldalamon. (Online vállalkozásokkal foglalkozom, ezért is vagyok tisztában azzal, hogy milyen könnyen felugranak a kilók, ha az ember ülőmunkát végez.)

Ami nagyon fura volt, hogy borász. Érdekes foglalkozás egy lány esetében. Építette az üzletét, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy egy nagyszerű társsal, valami különlegeset csináltak.

Létrehoztak egy terméket, amilyet a világon még soha senki sem csinált.

A tokaji borecet

A világon számtalan helyen készítenek különféle eceteket, balzsamecetet, almaecetet, és még ott van az a zöld flakonos rettenet is, amivel az ablakot szoktuk pucolni.

Szóval kidolgozta a technológiát, hogyan lehet a különleges tokaji borokból, ecetet gyártani.

Meghívott, hogy kóstoljam meg. „Péter el kell jönnöd megkóstolni. Az első kóstoló után le fogsz döbbenni.”

Csak egyetlen baj volt.

Utálom az ecetet

Ezért megkérdeztem Anitát (így hívják a lányt): „Milyen íze lesz? Mitől olyan különleges ez?”

Anita folytatta: „Amikor megkóstolod akkor a gyümölcsök ízét fogod érezni, a kellemes savanyúság mellett. Különleges módon készítettük, gyümölcságyon érleljük, természetes módon. Mintha gyümölcsbe harapnál, és ez nem csak képzelődés.”

Amikor megkóstoltam, nem akartam elhinni.

Fél órával azután miután megérkeztem, töltöttem egy kiskanálra, megkóstoltam, és újra töltöttem. Próbáltam vízzel és víz nélkül. A számtalan fajta hígításban, mind más és más ízt adott.

Rengeteg féle bio és különleges ecetet próbáltam már korábban és egyik sem ízlett. De ez más volt.

Málna, vanílía, szilva, bodza, áfonya és számtalan gyümölcs íze futkározott a számban. Finom volt.

Az igazság az, hogy rossz név rá az ecet. Nem tudom minek kellene nevezni, de ecetnek hívni teljesen félrevezető.

Inkább savanykás esszenciának kellene hívni. De az igazság az, hogy nincs rá megfelelő szó. Egyszerűen ez valami más.

Mitől olyan más ez mint a többi?

Megtudtam. A legjobb minőségű alapanyagokból készül. Nincsenek aromák, vagy mesterséges dolgok benne. Csak maga a természetesség.

Válogatott gyümölcsökön érlelődik, teljesen természetesen, hasonlóan mint az ágyas pálinka, de annak minden hátránya nélkül. Egyszerűen átvándorol a gyümölcsök beltartalma és íze, ebbe az aranyló, különleges ízű, savanykás csodába.

Őszintén mondom, semmihez sem hasonlítható.

És ha túl savanyúnak találod és felhígítod vízzel, még midig megtartja a fűszeres gyümölcsös jellegét úgy, hogy nem lesz savanyú.

Hatalmas siker

Az esszencia (inkább így hívom) hatalmas siker lett. Az Eisberg velük szerződött le, hogy az előre csomagolt friss salátáihoz az ebből készült öntetet adja.

A szakácsok imádják. Nem csak ételekbe, de süteményekbe is használják. Az egyik Európa bajnok séf pedig, igazi rajongója.

És itt véget is érne a történet happy end-del, hacsak nem történik meg az a durva hívás tegnap.

A durva telefon

Anita hívott. Azt mondta látta az oldalunkat. Tetszett neki, és támogatja a célunkat is.

Megkérdezte, megkaptam-e már amit küldött. Mondtam, hogy még nem, de pár óra múlva megérkezett.

Készítettek egy különleges változatot fogyókúrázóknak.

Az alapját a gála almaecet adja. Azért a gála, mert ez egy különlegesen finom alma, ebbe pedig bodzavirág ágyon érlelt, az egyedi furmint szőlőből készült borecet került. De nem sorolom fel az összes összetevőt, hiszen a fekete ribizlitől a rebarbarán keresztül a zsályáig, sok minden belekerült.

Amikor megkóstoltam, ez az „esszencia” a savanykásságával, a gyümölcsösségével, és a leírhatatlanul összetett ízeivel, tényleg megdöbbentet.

Ráadásul, amikor utána néztem az US National Library of Medicine National Institutes of Health, az Idea Aware, a The Alternative Daily és még sok más cikk is beszámol az almaecet hatékonyságáról a fogyásban.

Ez pedig nem egyszerűen egy almaecet, hanem egy olyan esszencia, amihez semmi más nem hasonlítható.

De visszatérve a telefonhoz, nem ez az ami igazán megdöbbentett.

Nem kapható sehol

Igen, jól olvastad. Ez nem kapható még sehol. Ez csak nekünk készült, és GálaFitt lett a neve.

Ezt nem veheted meg boltban, és sehol máshol. Egy olyan cég, aki a világon egyedülállóan készít ilyen különleges terméket, csak nektek elkészítette ezt, mert hisznek abban a célban, amit el akarunk érni.

Ez durva nem?

De mondok még valamit. Amikor Anita megmondta az árát, úgy éreztem, hogyha elhozom ezt a kincset ennyiért, az szinte lopás. De mégis meg fogom tenni, miattad.

Nem lövöm le előre a poént, mert pár nap múlva úgyis megtudsz majd mindent, csak nem bírtam ki, hogy ne mondjam el.

Azt akartam, hogy tudd, mennyien támogatnak minket, és a közös célunkat veled.

Azt már tudtad, hogy számíthatsz ránk, és azt is, hogy igazán segíteni szeretnénk. Most már tudod azt is, hogy mások is csatlakoztak az ügyünkhöz, és támogatnak a célunk elérésében.

Mit szólsz hozzá? :)